Що потрібно, щоби відкрити власну заправку?

Що потрібно, щоби відкрити власну заправку?

02 / 02 / 2022
431

Як відкрити заправку правильно? Скільки коштує відчинити заправку? Яке обладнання необхідне та які вимоги?

Відкриття власної заправки спершу може здаватися чимось складним і практично недосяжним — на ринку, здавалося б, вже є кілька великих мереж, серед яких немає місця маленьким АЗС. Проте такий бізнес може стати успішним, якщо правильно його організувати.

Крім вирішення питань з документами та поставками, знадобиться і якісне обладнання – його можна замовити у компанії "Власна АЗС". Один із офісів у Києві розташований за адресою проспект Повітрофлотський, 94-Б, а для уточнення деталей замовлення можна зв'язатися за номером 096739 40 40.

За якою бізнес-моделею краще відкрити АЗС?

 Що потрібно, щоби відкрити власну заправку? 1

Коли ідея такого бізнесу починає лише формуватися, насамперед постає питання про організаційну модель вашої компанії. Ви можете піти двома шляхами:

  • відкрити свою заправну станцію;
  • викупити права на франшизу у вже існуючій мережі.

І той, і інший варіанти прибуткові, і ваше рішення може ґрунтуватися виключно на ваших уподобаннях.

Приватна АЗС передбачає створення компанії з нуля: розробку бренду, самостійну роботу з документами, вибір ділянки та закупівлю обладнання. Особливо складно в цьому випадку знайти надійних партнерів і налагодити постачання палива на АЗС. У великому місті також непросто завоювати довіру власників автомобілів, які звикли довіряти великим мережам. Проте навіть у Києві можна відкрити свою заправку, яка матиме постійний потік клієнтів.

Якщо ви плануєте відкривати АЗС у Києві, зверніть увагу на постачальника "Власна АЗС" - ця компанія має обладнання для заправок будь-яких масштабів.

Відкриття по франшизі на цьому фоні здається вигіднішим, особливо як для можливості першого бізнес-проекту. Від вас у цьому випадку потрібно тільки дотримуватися вимог франшизи - вибрати відповідне місце та відповідне обладнання. Партнер, який володіє франшизою, зобов'язується при цьому допомогти з постачанням палива, фірмовим оформленням і найголовніше потоком автомобілів, власники яких вже довіряють цій мережі та її фахівцям.

Де найкраще розмістити заправку?

Що потрібно, щоби відкрити власну заправку? 2

Очевидний вибір для ділянки — по ходу жвавої траси або дрібнішої дороги, повної машин. При цьому просто встановити обладнання та найняти спеціалістів не вдасться — до облаштування ділянки з АЗС є суворі вимоги, що забезпечують пожежну безпеку.

Місця має вистачати не тільки на базові конструкції, що забезпечують роботу заправки, а й на приміщення для персоналу, технічні приміщення, виходи служб та благоустрій. Заїзд на АЗС теж має бути зручним та безпечним, як і виїзд з неї.

Як налагодити постачання палива?

Це чи не найважливіше в облаштуванні АЗС. Насамперед важливо знайти хорошу паливну базу, яка без перебоїв постачатиме паливо гарної якості. Для того, щоб знайти такого партнера, можна вивчити відгуки в інтернеті і потім особисто зв'язуватися з різними компаніями, вибираючи ту, що пропонує найкращі умови та якість палива.

Якщо ви працюєте за франшизою, все набагато простіше - ваш франчайз-партнер забезпечить вас готовим договором для надійного постачання палива високої якості.

Вимоги щодо документів для АЗС

Ми рекомендуємо звернутися до спеціаліста, щоб ця частина організації заправки пройшла успішно. Юрист допоможе вам правильно скласти всі договори, домовитися з підрядниками та оформити усі необхідні для ліцензії документи.

Для відкриття АЗС знадобиться відкрити ІП із правильним кодом діяльності, зареєструвати проект станції, пройти перевірки СЕС та екологів, оформити ліцензію на реалізацію палива та налагодити його постачання.

Чистота та безпека на АЗС — чи не найголовніше на будь-якій станції після її відкриття. Оскільки вони вважаються об'єктами підвищеної пожежної небезпеки, візити відповідних служб будуть регулярними, навіть якщо ваша заправка знаходиться в маленькому місті. Щоб мінімізувати можливість отримання штрафів від них, забезпечте станцію всіма засобами пожежної безпеки згідно з нормативами, а також проведіть дератизацію та дезінсекцію.



Материалы сайта доступны только подписчикам. Жми лайк и подписывайся!
Вход на сайт
E-mail
Пароль
E-mail
После отправления, в течении 5 минут к Вам на почту придут инструкции по восстановлению пароля.
Новый пользователь
E-mail
Пароль